ما به لحاظ صدور دانش فنی و خدمات فنی و مهندسی میتوانیم به کشور سوریه ورود کنیم اما شرط آن این است که شریک خارجی این کشور ما را بپذیرد، فقط رضایت سوریه شرط نیست.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) از تفاهم نامه مشترک امضا شده میان ایران و روسیه به عنوان مصداق معامله برد- برد یاد کرد و گفت: این تفاهم نامه فصل جدیدی از روابط را میان دو کشور باز خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره از اعلام آمادگی ۵ سرمایهگذار برای سرمایه گذاری در میدان فروزان و سلمان خبر داد و گفت: بعد از مشخص شدن سرمایه گذار فرآیند واگذاری آن طی نیمه نخست امسال انجام می شود.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: ایران تا 10 سال آینده نمیتواند به صادرکننده عمده تبدیل شود، چون هرچه تولید میکند در داخل مصرف میکند، قانون بهینهسازی مصرف تاکنون اجرا نشده و هنوز سیاست کلان انرژی نداریم.
تمرکز و اتخاذ تمهیدات لازم برای افزایش ظرفیت تولید نفت خام از میادین مشترک کشور با اولویت میادین نفتی آزادگان، یادآوران، یاران، آذر و فرزاد از اولویتهای وزارت نفت در سال گذشته بوده که در این راستا نیز گامهای خوبی برداشته شده است.
تفاهمنامه انجام مطالعات توسعه میادین نفتی و گازی، جمعآوری گازهای مشعل و استحصال اتان بین شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای پتروشیمی، صندوق بازنشستگی نفت و پارسیان سپهر امضا میشود.
سفیر سابق ایران در افغانستان گفت: همچنین در مطالعات اولیه نقشهای از معادن و منابع در این کشور تهیه شده بود که در ولایت هرات علاوه بر منابع بسیار غنی سنگ آهن، گاز هم وجود دارد اما توسعه آن بلندمدت است و فعلا این امکان وجود ندارد.
وزیر نفت از افتتاح اولین کارخانه تولید پمپهای درونچاهی ایران در استان خوزستان با دانش فنی ایرانی، استفاده از ترفندی برای تأمین مالی پروژههای بزرگ نفتی و آغاز فشارافزایی در برخی میادین گازی کشور خبر داد.
مدیر گروه نفت اندیشگاه تحلیلگران انرژی گفت: امسال قطعی گاز جدی در فصل سرما رخ نداد و دلیل آن هم توزیع معادل کسری گاز، سوخت مایع گازوئیل و مازوت در نیروگاهها و صنایع بود تا بتوانیم این زمستان سخت را بگذرانیم. باید میادین گازی توسعه پیدا کنند.
مدیر عامل اسبق شرکت ملی نفت ایران گفت: حوزهای که میتوانیم با روسها همکاری کنیم توسعه میادین گازی و بخصوص الانجی است، ما لایههای خامی داریم که در عمق زیادی قرار دارند و روسیه تکنولوژی برداشت از این میادین را در اختیار دارد.
سرمایهگذاری موردنیاز برای توسعه 24 میدان گازی ایران 36.4 میلیارد دلار برآورد میشود که در صورت توسعه، میزان تولید گاز کشور 570 میلیون متر مکعب در روز افزایش مییابد.
با توجه به کند شدن اجرای طرحهای توسعه میادین گازی در دولت قبل، فعلا تا 4 سال آینده امکان افزایش تولید گاز وجود ندارد و در صورت بیتوجهی به اجرای پروژههای بهینهسازی مصرف و تداوم روند جهشی مصرف خانگی، حجم آسیب به صنایع و اقتصاد کشور بیشتر خواهد شد.
با توجه به توقف پروژههای توسعه میادین گازی در دولت گذشته، با تداوم مصرف افسارگسیخته گاز در کشور، منفی بودن تراز گازی در آینده تشدید خواهد شد، بنابراین تنها راهکار پیشروی دولت سیزدهم، اعمال سیاستهای حمایتی و تنبیهی برای کنترل مصرف است.